Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fota och redigera fågelbilder och filmklipp

onsdag 3 november 2021 - onsdag 24 november 2021

Kursen ges under november och är inriktad mot grundnivå. Maximalt antal deltagare är 10. Anmälan sker på www.studieframjandet.se och avgiften är 500 kr.

Deltagarna måste ha egen kamera med telefunktion för fåglar. För filmningen kan ett stativ vara bra. Egen dator tas med till träffarna på Ekliden. Skaffa helst en extern SSD-disk kopplad till datorn för redigering. Som backup-disk går det bra med en billig mekanisk på några TB.

Schema enligt nedan med reservation för att väderförhållandena vid fotografering utomhus kan kräva att träffar flyttas till andra dagar och tider.

Kursledare: Per Tengroth (per.tengroth@gmail.com), Manne Strömbäck (manne.stromback@gmail.com) och Thomas Samuelsson (thomassam@hotmail.com)

Tidsplanering:

Träff 1: Ons 3 nov 18.30 – 21.30. Ekliden. Om datorutrustning, kamerautrustning, ordning på hårddisken, arbetsflöde i Lightroom (eller motsvarande), grundläggande kamerainställningar. Något om video.

Träff 2: Lö 6 nov 10 – 13. Fotografering Slottskogen. Handledning, tips och inställningar.

Träff 3: Ons 10 nov 18.30 – 21.30. Ekliden. Mer om video. Utrustning, inställningar, programvaror, grundläggande arbetsflöde. Ordning på hårddisken. Mer om stillbild: redigering i DxO Photolab 4. Lite om vad som gör en bra fågelbild.

Träff 4: Sö 14 nov 10 – 13. Fotografering Getterön/Torslanda/Amundön. Handledning, tips, inställningar. Lite mer om att filma med kameran.

Träff 5: Ons 24 nov 18.30 – 21-30. Ekliden. Deltagarna visar egna bilder och/eller filmer. Frågestund, tips, idéer.

Med anledning av den pågående pandemin så följer vi restriktioner och rekommendationer vid tillfället för kursen. Viktigt att man stannar hemma om man känner sig sjuk. Vi håller avstånd och undviker samåkning till utomhusaktiviteterna.

Detta arrangemang är i samverkan med Studiefrämjandet

Kontakt: Paavo Väyrynen, 070-619 25 32, paavo.vayrynen@studieframjandet.se

Detaljer

Start:
onsdag 3 november 2021
Slutar:
onsdag 24 november 2021
Evenemang Kategori:

Plats

Ekliden
S Dragspelsgatan 32, V Frölunda

Arrangörer

Göteborgs Ornitologiska Förening
Studiefrämjandet Göteborg