Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inventera nattfåglar på Hisingen

fredag 29 maj 2020 - söndag 14 juni 2020

Nattfåglar på Hisingen
Nu är det dags att inventera nattfåglar på Hisingen igen! 1973, 1975 och 2010 genomfördes heltäckande inventeringar av öns nattfåglar, och nu är det alltså dags för uppföljning. Hisingen har delats upp i elva delområden, lämpliga för avlyssning medelst cykel (rekommenderas!) eller bil. Tanken är att alla lämpliga biotoper inom ett område skall lyssnas av under en natt, varefter samtliga hörda individer prickas in så noggrant som möjligt på en karta. Med lämpliga biotoper avses i synnerhet jordbruksmark, våtmarker, ruderatmarker och liknande – nattskärremiljöer är alltså inte prioriterade, men eftersom nattskärror hörs långt räknar vi ändå med att få med många av dessa som ”bifångst” under inventeringen. En person skall vara huvudansvarig för varje delområde, men givetvis kan flera personer samarbeta och exempelvis täcka av olika delar av området.
Vi skall försöka genomföra inventeringen under perioden 29 maj – 14 juni, tillräckligt sent för att undvika att för mycket rastande förbiflyttare blandar sig i resultatet, samtidigt som sångaktiviteten inte hunnit avmattas.
Visst vill du vara med och hjälpa till att öka vår kännedom om nattens sångare, och kanske vaska fram några saftiga russin i kakan? Förutom att få uppleva den magiska stämningen en försommarnatt bland sångare, nattskärror, näktergalar och kanske någon kornknarr eller vaktel så finns ju faktiskt chansen att hitta något ännu rarare!
För intresseanmälan och information, kontakta Johan Svedholm på johan.svedholm@gof.nu eller 0706-32 26 46. Ange gärna vilket område du är intresserad av.
Ni som inte kan vara med, men kanske ändå är ute och noterar nattfåglar på Hisingen i sommar; rapportera gärna i Artportalen och ange så noggrant som möjligt var fågeln hördes. Inventeringen kommer att koncentrera sig på följande arter: vaktel, rapphöna, vattenrall, småfläckig sumphöna, kornknarr, hornuggla (ungar), nattskärra, näktergal, gräshoppsångare, rörsångare, kärrsångare och sävsångare.

Detaljer

Start:
fredag 29 maj 2020
Slutar:
söndag 14 juni 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.