Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

SOMMARKURS: Lär dig mer om vadare i fält (juli-augusti)

fredag 14 juni 2019

Vi åker ut till olika fågellokaler för att lära känna framförallt våra vanliga vadares utseende, läten och beteenden under bästa tänkbara period, juli–augusti. Inga förkunskaper krävs. Max 15 deltagare. Det är en stor fördel om du har tubkikare med på våra utflykter då vi ofta studerar vadare på långt håll. Vi planerar resorna i egna bilar vid första tillfället. Teori om vadare. Bra om du har pluggat 5 av de vanligaste vadarna (ditt val!) på egen hand inför detta tillfälle! Vi kommer att jobba med bl a Artportalen. Nu bestämmer vi också de praktiska detaljerna runt utflykterna, t ex var vi samlas för samåkning i egna bilar.
Lör 27 juli kl 07.00–12.00 Utflykt till bra lokal för vadare närmare Göteborg.
Lör 3 augusti kl 06.00–18.00 (utflykt med lite längre resa, preliminärt till Hallandskusten). Vi kör kursen 3 lektioner på fm och 3 lektioner på em. Resan tar ca 1,5 tim per enkel väg.
Lör 24 augusti kl 07.00–12.00.
Sista träffen blir i slutet av augusti för att se om vi kan studera ungfåglar av de artiska arterna. Utflykt till lämplig fågellokal.

KURSSTART: 27 juli, Villa Ekliden.
LEDARE: Per Undeland.
ANMÄLAN: Senast 14 juni 2019 på www.studieframjandet.se.
SÖKORD: Lär mer om våra rovfåglar.
KOSTNAD: 500 kr.
ÖVRIGA KOSTNADER: Resekostnader och övriga utlägg i samband med utflykter bekostas av kursdeltagarna. Vi brukar räkna med 20 kr/mil och dela upp mellan alla i bilen.
FRÅGOR OM KURSEN: Per Tengroth på tel 0709-87 54 08 eller per.tengroth(a)gof.nu Uppdateringar av kursen finns på GOF:s hemsida samt på Studiefrämjandet.

Detaljer

Datum:
fredag 14 juni 2019
Evenemang Kategori:

Arrangörer

Göteborgs Ornitologiska Förening
Studiefrämjandet Göteborg