Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Räkna vinterfåglar

fredag 31 januari 2020 - måndag 3 februari 2020

Nu på fredag drar den stora fågelräkningen ”Vinterfåglar Inpå Knuten” igång. Den genomförs i år för 15:e gången och handlar om att räkna alla fåglar som besöker landets fågelbord och andra fågelmatningar. De senaste åren har ca 20 000 svenska hushåll deltagit i räkningen och rapporterat sina resultat. Det stora antalet till trots, utgör dessa 20 000 bara en liten del av alla de svenska hushåll som matar fåglar varje vinter. Fågelmatning är en folkrörelse och betyder mycket även för oss själva. Fåglarna skänker liv och rörelse åt annars mörka och kanske händelselösa vinterdagar.

Om du inte har något eget fågelbord kan du besöka de fågelmatningar som sponsras av Göteborgs Ornitologiska Förening. De finns i Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Fridhems kyrkogård, Sisjön, Hönö, Brudarebacken och Kviberg (se karta). De flesta är bemannade på lördag 11-13 eller på söndag.

Uppgifterna rapporteras sedan till BirdLife Sverige (Sveriges Ornitologiska Förening) där en sammanställning görs. Notera att rapporteringssidan på internet öppnas först när räkningen startar, den 31 januari.

Detaljer

Start:
fredag 31 januari 2020
Slutar:
måndag 3 februari 2020