Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Rovfåglarnas återkomst i Halland

söndag 4 oktober 2020 kl 18:30

Söndagens GOF-föredrag den 4 oktober om Rovfåglarnas återkomst kommer att ”live-streamas” (på svenska: direktsändas) från lokalen på Södra Allégatan. Men på grund av pandemin kommer endast några få inbjudna funktionärer vara på plats.
Logga in: För att ta del av föredraget loggar du in på denna länk: https://zoom.us/j/91813369416
Tid: 18:30–20:00. OBS, logga in i god tid före mötet! Länken öppnas 18:00.
Ställ frågor: Efter föredraget finns möjlighet att ställa frågor till föredragshållarna via chat. Hur detta går till framgår av bifogade instruktion.
Tips: Slå dig gärna samman med någon/några GOF-medlemmar eller andra som du kanske ändå umgås med i dessa pandemitider. Tillsammans blir det alltid roligare!
Verkar detta krångligt? I så fall har du möjlighet att komma till Ekliden, där Berndt Andersson från styrelsen lovat hjälpa till att logga in och visa på storbildsskärm. Dock kan vi maximalt vara tio personer för att hålla ett säkert avstånd till varandra. Därför måste du anmäla dig till Ulla Arnberg, uarnberg@gmail.com eller 070-775 88 25. Först till kvarn gäller. Om du får förhinder är det viktigt att du meddelar oss så att någon annan kan få din plats!

Havsörnen är tillbaka som häckfågel i Halland efter 100 år. För pilgrimsfalken går det också bra med över tio häckande par. Tornfalk, lärkfalk och brun kärrhök ökar i antal. Men nya orosmoln har tornat upp sig, bl.a. för fiskgjusen som minskar kraftigt. Tomas Andersson och Göran Johansson ger först en lägesrapport och visar sedan filmen ”50 år med fiskgjusar”. Följ med på hisnande klättringar vid ringmärkning samt natursköna scener!

Detaljer

Datum:
söndag 4 oktober 2020
Tid:
18:30
Evenemang Kategori:

Arrangör

Göteborgs Ornitologiska Förening
Visa Arrangör-webbplats