Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skogsfågel i Dalarna

fredag 22 mars - söndag 24 mars

Vi beger oss till skogarna kring Leksand för att lyssna och spana efter hackspettar, ugglor och skogshöns. Leksands Fågelklubb äger en stuga (Gryssenstugan) i skogen ca 25 km väster om samhället Leksand. Stugan har vedspis och köksutrustning för enkelt boende men saknar elektricitet. En fotogenkamin ger värme i huset. Vi har hyrt stugan, som har god plats för 10 personer, fredag till söndag. Vid stugan finns en fin fågelmatning som sköts av fågelklubben. Genom fönstren i stugan kan man studera skogsmesar såsom svartmes, tofsmes och talltita. Även tretåig hackspett och gråspett kommer ibland fram till matningen. I området finns vidare sparvuggla, pärluggla och slaguggla. Vi har kontakt med en person i Leksands fågelklubb som kommer att hjälpa oss att hitta fåglarna. Vi transporterar oss de knappa 50 milen med personbilar alternativt minibuss.

Vi åker tidigt på fredag morgon och kommer hem på söndag kväll, oklart exakt när. Var och en får ta med sig egen mat, men vi planerar att äta på restaurang eller dylikt i alla fall en gång per dag. Exakt hur programmet blir beror på vad som finns att se, men räkna med exkursionstid både sena kvällar (för ugglorna) och tidiga morgnar (för hackspettar m.m.)

Kostnaden för resan kommer att bli ca 1500 kr vilket inkluderar transport och boende. Vi har ingen ledare på denna resa utan upplägget är att vi alla hjälps åt med både fåglarna och logistiken gällande själva resan och annat praktiskt.

En förutsättning är också att det finns deltagare som kan ställa upp med bil eller köra minibuss.

Max 10 deltagare.

Anmälan: tidigast 4 februari kl 10.00 och senast 3 mars med inbetalning av anmälningsavgift om 500 kr till GOF:s reseplusgiro 470 06 96-0 eller swish till 1232682326 samt mail till resor@gof.nu.

Skriv i anmälningsmailet: resmål som ärende, ange namn, telefonnummer och om du har tillgång till bil.

Kontakt (ej anmälan): Jörgen de Jong, tfn 0707-71 61 40.

Detaljer

Start:
fredag 22 mars
Slutar:
söndag 24 mars
Evenemang Kategori: