Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

VÅRKURS: Våra rovfåglar (mars-maj)

fredag 1 mars 2019

500 kr

En fältkurs med GOF där vi åker ut till olika fågellokaler lämpliga för rovfåglar. Vi vill lära känna framförallt våra vanliga rovfåglars utseende och uppträdande. Inga förkunskaper krävs. Max 15 deltagare.
Vid teorilektioner kör vi normalt tre 45-minuterspass per tillfälle. Sammanlagt 15 lektioner. Vid resor blir det längre sessioner. Tag med fika på resorna.
Det är en fördel om du har tubkikare med på våra utflykter då vi ofta studerar rovfåglar på långt håll. Men en bra handkikare går också utmärkt. Vi planerar resorna i egna bilar vid första tillfället.
Ändringar kan förekomma i programmet både för plats och resedag t ex för att undvika heldagsregn på viktiga utflyktsdagar eller gemensamt bestämma bästa lokal för flyttande rovfåglar.
Vi träffas vid fyra tillfällen på följande datum och tider (tiderna inkluderar restid vid utflykter).
Tisd 12 mars: kl 18.00–20.15 Villa Ekliden. Teori om rovfåglar. Bra om du har pluggat fem av de vanligaste rovfåglarna (ditt val!) inför detta tillfälle! Vi kommer att jobba med bl a Artportalen. Nu bestämmer vi också de praktiska detaljerna runt utflykterna, bl a var vi samlas för samåkning.
Lörd 16 mars. kl 07.00–12.00 Utflykt till rovfågellokal närmare Göteborg.
Lörd 6 april kl 03.00–19.00 Utflykt till rovfågellokal närmare Göteborg.
Lörd 4 maj kl 04.00–20.00 Vi gör en längre utflykt/resa till t ex Skagen i Danmark. Vi kör kursen 3 lektioner på fm och 3 lektioner på em. Resan tar drygt 4 tim enkel väg.

KURSSTART: 12 mars kl 18.00, Villa Ekliden.
LEDARE: Per Undeland.
ANMÄLAN: Senast 1 mars 2019 på www.studieframjandet.se.
SÖKORD: Lär mer om våra rovfåglar.
KOSTNAD: 500 kr.
ÖVRIGA KOSTNADER: Resekostnader och övriga utlägg i samband med utflykter bekostas av kursdeltagarna. Vi brukar räkna med 20 kr/mil och dela upp mellan alla i bilen.
FRÅGOR OM KURSEN: Per Tengroth på tel 0709-87 54 08 eller per.tengroth(a)gof.nu.
Uppdateringar av kursen finns på GOF:s hemsida samt på Studiefrämjandet.

Detaljer

Datum:
fredag 1 mars 2019
Kostnad:
500 kr
Evenemang Kategori:

Arrangörer

Göteborgs Ornitologiska Förening
Studiefrämjandet Göteborg