Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vårfåglar inpå knuten

lördag 9 maj 2020 kl 05:00 - 13:00

Var med och rapportera vad du ser från ditt eget fönster, altan eller brygga i Birdlife Sveriges evenemang ”Vårfåglar inpå knuten” mellan 05.00 och 13.00 den 9 maj. Rapportformulär kan hämtas på deras hemsida eller facebooksida den 8 maj på kvällen.

Tidpunkt och anmälan

Du väljer själv om du vill utnyttja hela tiden 05.00-13.00 eller inte. Man kan delta ensam eller i mindre sällskap. Evenemanget är gratis och ingen förhandsanmälan behövs.

Observationer

Observationerna sker på en avgränsad yta. Ytan kan vara en terrass, balkong eller en annan utvald punkt med en diameter på ca 15 meter. Finns det ett fågeltorn nära inpå, eller en annan fin utsiktsplats i naturen, så är det tillåtet att räkna därifrån.

Det är antal arter och inte antal fåglar som räknas. Endast vilda fåglar räknas och prickas av i formuläret. Fåglar i fångenskap, tamfåglar eller inhägnade fåglar godkänns inte. Bandspelare, visselpipor eller övriga tekniska lockmedel får inte användas. Det räcker med att en av deltagarna känner igen fågelarten visuellt eller genom hörsel.

Rapportera

Länk till rapporteringen släpps på Birdlife Sveriges Facebook och hemsida på kvällen den 8 maj. Rapport ska ha skickats in senast kl. 16.00 lördagen 9 maj.

Publicering av resultaten

Resultaten från Vårfåglar Inpå knuten publiceras på BirdLife Sveriges hemsida och Facebook samma kväll som evenemanget, senast kl. 18.00.

Detaljer

Datum:
lördag 9 maj 2020
Tid:
05:00 - 13:00