Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Torslandaviken

söndag 8 december 2019 kl 09:00

Ett besök i Torslandaviken under julmånaden kan innebära att man står öga mot öga med en solbadande rördrom. Eller ett gäng glada berglärkor på mudderdammen och på Torslanda golfbana. Hurtfriska vinterhämplingar, skäggmesar och en och annan fridfull snösparv stöter man alldeles säkert på. Varför inte en fjällvråk eller två. Tornfalk och duvhök och måhända havsörn eller så. För att inte tala om alla änder och svanar som övervintrar i viken. Och så den lille metaren förstås – kungsfiskaren. Innan besöket är slut och solen faller i väster har du förmodligen också antecknat vattenrall, smådopping, salskrake, varfågel och pilgrimsfalk. Och massor av grå hägrar.
Välkommen att besöka viken den 8/12 tillsammans med fältbiologen Christer Fält. Samling kl 09.00 på modellflygklubbens f d parkering.
Du svänger av med bil vid Amhults köpcentrum och följer Karholmsvägen en kort sträcka. Det går också bra kommunikationer med buss (24, röd express) till Amhult resecentrum. Du korsar trafikleden (övergångsställe saknas) och följer Karholmsvägen en kort sträcka.

Ledare: Christer Fält. Pris: Ca 50 kr. Anmälan:  Ingen, den här exkursionen är öppen för icke GOF medlemmar. Kontakt (ej anmälan): Susanne Pettersson (070-548 83 21).

Detaljer

Datum:
söndag 8 december 2019
Tid:
09:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Arrangörer

Göteborgs Ornitologiska Förening
Studiefrämjandet Göteborg