Årsmöten på Naturhistoriska två helger i rad

Nu duggar årsmötena tätt på Naturhistoriska muséet i Göteborg! Lördag 29 mars är det Club 300 som står för regin, och söndag 6 april är det Göteborgs Ornitologiska Förening – och båda lockar med intressanta föredrag utöver själva årsmötet.

Lördag 29 mars – Club 300
Först ut är alltså Club 300:s årsmöte som äger rum i Föreläsningssalen på Naturhistoriska lördagen den 29 mars kl. 14.00. För den som inte är tidigare är medlem i Club 300 finns under kvällen möjlighet att gå med i föreningen till specialpriset 200 kr (gäller endast vid kontant betalning; ord. pris 250 kr). I samband med årsmötet kommer två föredrag att hållas:

Vad kan våra samlingar användas till?
Leif Lithander, intendent på museet, berättar utifrån kornsparvar och andra fåglar hur markerna runt Göteborg såg ut förr och jämför med våra dagar. Uppstoppade fåglar kan ju numera användas som referens när det gäller att mäta omgivningens påverkan på faunan, både vad gäller miljögifter och som klimatindikatorer. I samband med detta kommer vi alltså att kunna kika in lite på samlingarna.

Vår man på Utlängan
Lars-Gunnar ”LG” Lundquist, eller mer känd som ”Vår man på Utlängan” berättar och visar bilder/video på hur han egentligen gör när han hittar alla dessa rara, trevliga och mestadels dragbara fåglar som han skämt bort oss med under åren.

Efter årsmöte och föredrag kommer vi att anordna en samling för dem som önskar äta en matbit och/eller ta ett glas öl eller två under otvungna former.

Mer info finns att läsa här: http://club300.se/News/Default.aspx?nID=722

Söndag 6 april – Göteborgs Ornitologiska Förening
Söndagen efter är det GOF:s årsmöte som gäller kl. 18:30 i samma lokal (Föreläsningssalen på Naturhistoriska). Dagordning samt material gällande föreningens räkenskaper och verksamhet under året finns tillgängliga i GOF:s föreningslokal Villa Ekliden (säkrast på måndag kväll) för den som är intresserad. Efter årsmötet blir det föredrag:

Systematiska fällor hos fåglar och andra fyrfotadjur
Urban Olsson från Zoologiska institutionen på Göteborgs Universitet berättar och visar bilder.

Det blir alltså till att styra kosan till Naturhistoriska två helger i rad. Välkomna!

Text: Pär Lydmark, Per-Stefan Hallberg
Bild: Johan Svedholm