Fåglar på Västkusten i ny tappning

Härom veckan damp det första numret av den nya och större Fåglar på Västkusten ner i brevlådan hos alla medlemmar i GOF, och mottagandet blev enormt positivt! För att du som inte är med i GOF ska kunna få en försmak av hur nya FpV ser ut har vi lagt ut hela nr 1/08 i pdf-format på GOF:s hemsida.

Fåglar på Västkusten, som går ut till alla medlemmar i Göteborgs Ornitologiska Förening, är nu inne på sin 42:a årgång och har i och med senaste numret genomgått en rejäl omarbetning. Vi i redaktionen önskar dig trevlig läsning och hoppas att nyheterna faller i smaken! Nedan följer en kort beskrivning av vad som är nytt.

Nytt format
Vi har lämnat halvformatet bakom oss och nu är FpV lika stor som de flesta tidskrifter. Det större formatet gör att vi bättre kan utnyttja bilder för att öka läsupplevelsen.

Ny layout
Det ska inte bara vara kul att läsa, det ska vara trivsamt för ögat också. Vi har försökt göra den nya layouten lättläst, uppmuntrande och välbalanserad med lagom mycket text, luft och bilder.

Nytt innehåll
Naturligtvis har vi inte bytt ut innehållet helt, vi har bara ökat mängden material som verkligen handlar om det de flesta av oss helst gör, nämligen att fågelskåda. Läs om vad som är aktuellt i fågelmarkerna, få tips om nya lokaler och bekanta dig med kända eller okända skådaransikten i varje nummer. Lägg till lite kåserier, inventeringar, fältstudier, rapporter och föreningsinformation och du har nya FpV – med något för alla!

Nya läsare?
Vi hoppas att FpV i sitt nya skal kan passa en ännu större läsarkrets än tidigare. Har du inte sett nr 1/08 än? Gå in på www.gof.nu och klicka på FpV så hittar du hela det nya numret i pdf-format. Gillar du det? Gå med i GOF senast den 1 maj så skickar vi nr 1/08 och resterande nummer i år till dig för endast 150 kr. Information om hur du blir medlem finns i anslutning till pdf-filerna på GOF:s hemsida.

Text: Pär Lydmark
Bild: Pär Lydmark