Bilder till nästa års kalender

Även om 2009 känns ganska avlägset är arbetet redan igång med Fågelcentralens kalender för nästa år, och nu söker vi efter fotografer som kan bidra med bilder.

Bakgrund
Fågelcentralen är en fågelräddningscentral belägen vid Hög på Hisingen, och ger idag akutsjukvård dygnet runt åt skadade vilda fåglar. Den ideella organisationen startade 1987 med projekt Rädda Pilgrimsfalken men har på senare år utökats till att gälla andra vilda fågelarter. Verksamheten är idag helt beroende av donationer och frivilligas insatser. Tyvärr har det ekonomiska stöd som kommit in inte mött den växande verksamhetens behov. På grund av detta ser Fågelcentralens fortsatta verksamhet mycket osäker ut. Fågelcentralen är idag i förtvivlat behov av bidrag och om inte något görs snart så kommer centralen att tvingas lägga ner. I ett försök att rädda Fågelcentralens verksamhet har en kalender med fågelbilder sammanställts och sålts de senaste fyra åren. All vinst från kalendern går direkt till mat, mediciner och vård till de skadade fåglarna.

Bilder till kalendern 2009
Det fina resultatet av årets kalender uppmuntrar till fortsättning och därför söker vi nu bilder av följande arter/artgrupper inför 2009:

Stormfågel
Trutar och måsar
Sillgrissla
Svanar
Skarv
Ejder
Havssula
Tamduva
Skata/kaja/kråka
Koltrast
Björktrast
Ormvråk
Tornfalk
Stenfalk
Kattuggla
Domherre
Bofink
Grönfink
Tofsvipa med ungar
Ejder med ungar

Bilderna ska vara i 300 dpi och liggande i storlek 19 x 13 cm. Skicka dina bilder till runeberntsson@gmail.com senast 31 maj. Alla duktiga fågelfotografer uppmanas att bidra med bilder.

Text: Lars Carlsson, Pär Lydmark