Fågelcentralen

Fågelcentralen är en unik och ideell räddningsverksamhet för vilda fåglar; varje år skadas ett stort antal vilda fåglar bland annat i trafiken, av köld och is, av oljeutsläpp och av att de flyger in i master, linor och byggnader. Många gånger beror skadorna på människors vårdslöshet. Det är inte ovanligt att skadade fåglar som skrivs in hos Fågelcentralen hör till Sveriges hotade fågelarter.
Fortsätt läsa ”Fågelcentralen”

Fågelcentralens kalender 2018

Årets tema är Norra Sveriges landskapsfåglar och omslaget pryds av sveriges nationalfågel, koltrasten. Fågelcentralens verksamhet är helt avhängig av en bra försäljning av kalendern som kostar 100 kr + porto 20 kr.

Beställ den på www.fagelcentralen.se, eller köp den på Ekliden eller på Fågelcentralen.

Text: Fågelcentralen
Bild: Leif Jonasson och Hans Falklind

Fågelcentralens kalender 2017

Årets tema är Södra Sveriges landskapsfåglar och omslaget pryds av Närkes landskapsfågel, gulsparven. Fågelcentralens verksamhet är helt avhängig av en bra försäljning av kalendern som kostar 100 kr + porto 20 kr.

Beställ den på www.fagelcentralen.se, eller köp den på Ekliden eller på Fågelcentralen.

Text: Fågelcentralen
Bild: Lars Carlsson och Leif Jonasson

Fågelcentralen 4/12 2014

Efter cirka en kilometers promenad från Ragnhildsholmens parkering var vi framme vid Fågelcentralen, som var dagens utflyktsmål.

Vi var knappt 30 som bänkade oss i samlingssalen för att höra Tommy Järås berätta om verksamheten, samtidigt som han visade bilder. Under föredraget fick vi också besök av Tommys hund och hans nyfikna och trevliga katt. Vi fick då lära oss att alla trefärgade katter är honor.
Fortsätt läsa ”Fågelcentralen 4/12 2014”

Nu är den här – Fågelcentralens kalender 2014!

Tack alla ni som stöttat och bidragit till vår verksamhet!

Vi på Fågelcentralen har satt ihop en ny kalender för tionde gången i ordningen! Det är helt avhängigt att vi får en bra försäljning av kalendern för att kunna driva verksamheten ytterligare ett år.
Fortsätt läsa ”Nu är den här – Fågelcentralens kalender 2014!”

Nu är den här – Fågelcentralens kalender 2013!

Tack alla ni som stöttat och bidragit till vår verksamhet!
Innevarande år har varit väldigt intensivt för oss på Fågelcentralen, vi har satt ihop en ny kalender som vi hoppas ni skall uppskatta. Årets tema är ugglor. Vi har 11 regelbundet häckande ugglor i Sverige plus en som finns nära oss i Danmark men endast sporadiskt hos oss. Åren 2011 och 2012 har varit fantastiska uggleår i Sverige på olika sätt och detta vill vi uppmärksamma.
Fortsätt läsa ”Nu är den här – Fågelcentralens kalender 2013!”

Bilder till 2013 års kalender från Fågelcentralen

Vi har passerat ett år med massor av ugglor av diverse arter i både norra och södra Sverige, vi på Fågelcentralen tycker att det skulle vara passande att ha ugglor som tema på nästa års kalender. Nu hoppas vi att föreningens medlemmar kan hjälpa oss ytterligare en gång att få ihop en kalender.
Fortsätt läsa ”Bilder till 2013 års kalender från Fågelcentralen”