Nya funktioner på Kustobsar

Som ni kanske ser har vi designat om Kustobsar lite, och i samband med detta lagt till en rad nya funktioner – bland annat ett forum där du kan kommunicera med Kustobsars övriga användare.

De senaste inläggen i forumet listas alltid i vänsterkanten på Startsidan, under nyheterna och de senaste bilderna. Utnyttja gärna denna funktion så mycket som möjligt, och ta tillfället i akt att ställa frågor eller ge synpunkter till andra skådare. Samtliga funktioner i forumet hittar du genom att klicka på menyalternativet ”Forum” ovan.

Förutom forumet har Startsidan fått sig en genomgående uppfräschning och innehåller numera bland annat alltid en miniatyr av den senast inlagda bilden i galleriet, lite telefoninformation samt några viktiga länkar ur Västkustsynpunkt.

Störst förändringar har kanske ändå genomförts när det gäller visningen av observationer. På obssidan (som du hittar genom att klicka på ”Observationer” i menyraden ovan) finns åtskilliga nya urvalskriterier som gör att du kan välja att visa observationerna från enstaka kommuner, sorterade på lokal eller rapportör. Dessutom går det numera enkelt att bläddra sig bakåt bland obsarna, en dag i taget så länge man orkar.

Även under sökfunktionen finns ett par nya alternativ. Bland annat går det numera att söka på kommuner, och vill man exportera sina sökresultat går det nu bra att få resultatet tabbseparerat för enkel inklippning i tex Excel.

Nyhetssektionen har gjorts överskådligare genom det nyhetsarkiv som återfinns under ”Nyheter” i menyn, och Bildgalleriet har fått en uppfräschad layout.

Vi hoppas att förbättringarna faller i smaken. Har ni synpunkter eller förslag på funktioner som saknas går det bra att lämna dessa i det nyöppnade forumet under kategorin Kustobsar. Nu ser vi fram emot en fågelspäckad höst med många röda prickar i obssektionen.

Text: Pär Lydmark
Foto: Pär Lydmark