Premiär för GOF:s nya hemsida!

Nu lanserar vi GOF:s nya hemsida, med större bilder, mobilanpassad vy och sökbart arkiv och program.

Efter 15 år i samma skrud uppdaterar vi nu äntligen GOF:s hemsida till en mer tidsenlig användarvänlig upplevelse. De mest märkbara förbättringarna utöver det nya utseendet är följande:

  • Fullt sökbart arkiv över samtliga nyheter som publicerats på GOF:s hemsida och Kustobsar sedan 2003
  • Sökbart och filtreringsbart program med direktlänkar för att lägga till programpunkter i din mobilkalender
  • Mobil- och surfplattevänlig layout
  • Större, zoombara bilder i nyheter och exkursionsrapporter (gäller dock bara nya inlägg från nu och framåt, de gamla inläggen vi flyttat över hit har fortfarande bara samma gamla små bilder som förut)
  • Bättre integration med GOF:s Facebooksida
  • Delningsbara nyhetsartiklar – läser du något du vill sprida är det bara att kopiera direktadressen och klistra in den på valfritt socialt medium så ska den bädda in sig fint
  • Möjlighet att prenumerera på nyhetsuppdateringar via mejl

Arbetet med att designa sidan och flytta över materialet har pågått på halvfart under något halvårs tid av GOF:s hemsideskommitté. Materialflytten har genomförts av Rolf Skoog och Nils Abrahamsson, och designen är gjord av Pär Lydmark. I designarbetet har stor vikt lagts vid att få en enhetlig upplevelse mellan hemsida och vår föreningstidskrift Fåglar på Västkusten. Vi hoppas det ska kännas när ni surfar runt här bland nyheterna eller kikar i programmet!

De menyalternativ som är märkta med * pekar fortfarande tillbaka på den hemsidan, men även de kommer successivt att flyttas över hit. När det är klart kommer man alltså även kunna söka efter gamla artiklar i FpV och ladda ner dem som PDF direkt via sökfunktionen här på hemsidan, bland mycket annat.

Vi hoppas ni gillar förändringen och att ni kommer ha stor nytta av förbättringarna! Vi ses i vårmarkerna!

Text: Pär Lydmark