Skärfläckans dag 2011

Söndag 8 maj kl 09.00-15.00 Getterön, Varberg
Ett samarrangemang med naturum Getterön, Varbergs OF och Studiefrämjandet.

09.00 Utställningsområdet öppnar för allmänheten.
Ringmärkningsförevisning på Getteröns Fågelstation – Bo Nielsen.

09.30 Mikael Nord/F: Fågelmöten i Halland. Den välkände naturfotografen och fågelskådaren från Varberg kommer att presentera ett bildspel, där sällsynta fåglar varvas med vårprimörer.
Se även www.praktejder.se för mer information.

10.30 Tommy Lundberg: Frusna ögonblick i natur och fågelmarker. Den prisbelönte naturfotografen från Öxabäck visar ett nykomponerat bildprogram, med nytagna foton varvat med gamla favoriter.
Se även www.naturbild.fotosidan.se/portfolios.htm.

11.00 Bo Nilsson: Småkrypsvandring för barnen. Tillsammans med Bo får barnen stifta bekantskap med insekter och spindlar i markerna runt naturum.

11.30 Lasse Olsson: Fågelårets skiftningar i Halland. En av Sveriges skarpaste fågelfotografer ger sin bild av fågelåret i ett av Sveriges fågelrikaste landskap. Räkna med minnesvärda fågelmöten på den vita duken av Varbergsfotografen.
Se även www.birding.se

12.30 Annelie Utter: Vilda möten. Den välkända researrangören berättar till bilder om resor och vilda möten runt omkring i världen. Spännande naturporträtt varvas med information om resemöjligheter.
Se även www.naturresor.com.

13.30 Bo Nilsson: Småkrypsvandring för barnen. Tillsammans med Bo får barnen stifta bekantskap med insekter och spindlar i markerna runt naturum.

14.00 Geta Lööf: Fågel/sångquiz inne på naturum. Getas berömda popquizar är ett populärt inslag i Varbergs nöjesliv. Nu ger han sig i kast med fåglarna! Världspremiär?
Se även www.sv.wikipedia.org/wiki/Gula_gubben.

15.00 Urban Olsson: känd ornitolog och forskare, som varit delaktig i spännande fågelhistorik. Han var med och återupptäckte den långnäbbade sångaren i Thailand. Den beskrevs för 140 år sedan och var länge känd från ett enda exemplar som sköts i nordvästra Indien 1867. Under dagen berättar han resten av historien och detektivarbetet som ledde till att man kom häckningsområdet på spåren
www.club300.se/News/Default.aspx?nID=978.

16.00 Slut för dagen

Annat som händer på Skärfläckans dag:
Strandtåget med Janne Stenberg som guide far runt på Getterön, de senaste kikarna presenteras av generalagenter, föreningslivet (ornitologiska föreningar mfl) visar upp sig, Årnäs naturbeteskött finns på plats och grillarna är tända, cykelexkursion, häst och vagn ( prel), kanoter, friluftskläder, tipspromenad, kikarlotteri, guidade vandringar mm.

För ytterligare information och senaste nytt, se
www.facebook.com/#!/event.php?eid=143014089081395 eller
www.skarflackansdag.n.nu.

Text: Stig Fredriksson
Bild: Stig Fredriksson