Fågelcentralens kalender 2007

Förra årets kalender drog in många välbehövliga kronor till den ekonomiskt ansträngda verksamheten på Fågelcentralen, och gjorde att verksamheten kunde finasieras ytterligare ett år – nu finns nästa års fina kalender till försäljning.

Bakgrund
Fågelcentralen är en fågelräddningscentral belägen vid Hög på Hisingen, och ger idag akutsjukvård dygnet runt åt skadade vilda fåglar. Den ideella organisationen startade 1987 med projekt Rädda Pilgrimsfalken men har på senare år utökats till att gälla andra vilda fågelarter. Verksamheten är idag helt beroende av donationer och frivilligas insatser. Tyvärr har det ekonomiska stöd som kommit in inte mött den växande verksamhetens behov. På grund av detta ser Fågelcentralens fortsatta verksamhet mycket osäker ut. Fågelcentralen är idag i förtvivlat behov av bidrag och om inte något görs snart så kommer centralen att tvingas lägga ner.

Sponsra verksamheten – köp kalendrar!
I ett försök att rädda Fågelcentralens verksamhet har för tredje året i rad en kalender sammanställts. Årets motiv valdes ut genom en tävling tidigare i år, utannonserad bl.a. här på Kustobsar. All vinst från kalendern kommer att gå direkt till mat, mediciner och vård till de skadade fåglarna. Priset för kalendern är 95 kr (plus 5 kr i frakt) och leveras med start om en-två veckor.

» Titta på alla motiv från kalendern
» Läs mer om hotet mot Fågelcentralen i denna artikel från GP hösten 2004
» Beställ din kalender här!

Text: Pär Lydmark, Ulrika Stålhammar