Fågelskåda för en bättre värld den 7-14 december

Imorgon är det dags för vinterns skådarhöjdpunkt igen! Den 7-14 december arrangeras för andra gången Skådarhjälpen över hela Sverige, med syfte att under trevliga tävlingsformer engagera så många fågelskådare som möjligt att skåda för en bättre värld. Nytt för i år är att tävlingen förlängs med en helgdag till.
Fortsätt läsa ”Fågelskåda för en bättre värld den 7-14 december”

Biotopafton nr 3 onsdag 23/11

Fåglarna är ju tydliga indikatorer på förändringar i miljön: Vi diskuterar under tre höstkvällar förändringar ? och möjliga orsaker till förändringarna ? i fågelutbredning och fågelbestånd i olika biotoper. Samt möjliga förbättringsåtgärder. I september hade vi skogen som tema med Leif Lithander som föredragare och i oktober var det våtmarkerna som var aktuella med Christer Johansson som föredragande.
Fortsätt läsa ”Biotopafton nr 3 onsdag 23/11”

Fågelcentralen 21/10 2010

Denna veckas Aktiviteter för vardagslediga valde ett för många, men tydligen inte alla välbekant mål: Fågelcentralen på Hisingen! Den startade 1984 efter en utredning på Naturvårdsverket som visade, att det fanns behov av en avelsstation för pilgrimsfalkar – men inga pengar.
Fortsätt läsa ”Fågelcentralen 21/10 2010”

Fåglarnas mångfald, Anders Wirdheim

Föredrag av Anders Wirdheim tisdagen den 20 april kl 18.30 på Naturhistoriska: Fåglarnas mångfald – ett kvitto på hur vi lyckas med miljövården.

Fåglar är utmärkta som indikatorer på tillståndet i miljön. Dessutom är de lätta att studera och ”mäta” och det har ofta visat sig att åtgärder som görs för att bevara/gynna fågellivet även gynnar övrigt djur- och växtliv.
Fortsätt läsa ”Fåglarnas mångfald, Anders Wirdheim”