Fågelskåda för en bättre värld den 7-14 december

Imorgon är det dags för vinterns skådarhöjdpunkt igen! Den 7-14 december arrangeras för andra gången Skådarhjälpen över hela Sverige, med syfte att under trevliga tävlingsformer engagera så många fågelskådare som möjligt att skåda för en bättre värld. Nytt för i år är att tävlingen förlängs med en helgdag till.
Fortsätt läsa ”Fågelskåda för en bättre värld den 7-14 december”

Fågeltornskampen 4 maj

Fågeltornskampen lördag 4 maj, tredje året i Sverige, sedan länge i Finland: Man bemannar fågeltorn med lag som räknar alla fågelarter som hörs och ses, vilka rapporteras. Kan ses som tävling mellan fågeltornen och också som en landskamp med Finland som startade detta. Göteborgsområdet med omnejd har fågeltorn vid Eriksdal, Hårssjön, Hökälla, Kråkudden, Svankällan, Svarttjärn, Tjolöholm, Torslandaviken och Ödsmåls kile. Ytterligare uppgifter om dem på www.naturstig.se.

Text: Stig Fredriksson
Bild: Stig Fredriksson

Inbjudan till fototävling

Var med och delta i årets fototävling!
VINTERFÅGLAR
Fånga någon av vinterns alla fågelögonblick med din kamera. Tävla med dina två bästa fågelbilder på Skärfläckans dag i maj. Bilden/bilderna ska vara tagna mellan 2012-01-02-2012-04-09. Fina priser till de fem bästa bidragen. Ingen anmälningsavgift tas ut. Inlämning av bilder sker med mail till tavling@vbgfoto.se. I mailet ska fotografens namn, adress och telefonnummer anges samt bildfilernas namn, se Inbjudan till fototävling.

Text: Skärfläckans dag
Bild: Attila Seprenyi

Skärfläckans dag

Den 2 maj 2010 – då vårens fågelflyttning är i full gång och skärfläckan anlänt till Getteröns naturreservat – arrangeras för andra året i rad en stor fågelfestival på naturum Getterön. Förra året samlades över 1 600 personer på den allra första upplagan av ”Skärfläckans dag”.
Fortsätt läsa ”Skärfläckans dag”