iGoTerra på Ekliden 5/11 2018

Kom igång med iGoTerra – öppet hus med fika på villa Ekliden måndag 5/11 kl 18.30.
Har du skådat fågel utomlands och skulle vilja spara dina obsar nånstans? iGoTerra är en databas för global rapportering och hantering av fåglar m m med massor av spännande funktioner. Nisse Abrahamsson hjälper dig att komma igång. Du kan också fika, köpa böcker och annat material i GOF:s ”butik”. Välkommen!

Text: Mats Bjersing
Bild: Bertil Lydmark

Bildkväll med Gunnar Aus

Måndag 11 april kl 19
Workshop runt fågelbilden, med en öppen bilddiskussion kring deltagarnas egna bilder. Tag med några egna bilder på ett USB-minne, bilder du gillar eller bilder du är missnöjd med. Välkommen till en kväll med bilden i fokus!

Text: Stig Fredriksson
Foto: Stig Fredriksson

Nya GOF-prylar inkomna

Vi har fått påfyllning i vårt förråd av GOF-prylar, bland annat av kepsar, mössor och ryggsäckar. Även de storlekar som tagit slut på tröjorna har fyllts på. Samtliga artiklar är svarta med vitt tryck/broderi (även om mössan på bilden ser grå ut.)

De nya priserna är:
Pikétröja …. 200 kr
T-shirt ……… 80 kr
Keps ………. 100 kr
Mössa …….. 100 kr
Ryggsäck … 300 kr

Text: Gunilla Jarfelt
Foto: Gunilla Jarfelt

Biotopafton nr 3 onsdag 23/11

Fåglarna är ju tydliga indikatorer på förändringar i miljön: Vi diskuterar under tre höstkvällar förändringar ? och möjliga orsaker till förändringarna ? i fågelutbredning och fågelbestånd i olika biotoper. Samt möjliga förbättringsåtgärder. I september hade vi skogen som tema med Leif Lithander som föredragare och i oktober var det våtmarkerna som var aktuella med Christer Johansson som föredragande.
Fortsätt läsa ”Biotopafton nr 3 onsdag 23/11”