Anmälningsinformationen är tillbaka!

Nu går det äntligen att hitta anmälningsinformation i programmet igen!

I samband med överflyttningen av programmet från gamla hemsidan till den nya råkade av misstag våra allmänna programinformation och våra anmälningsinstruktioner försvinna. De senaste veckorna har man därför inte kunnat komma åt denna information någon annanstans än i tidningen. Men nu är åter all information och alla instruktioner tillgängliga via hemsidan också, så nu är det bara att anmäla sig. Du hittar informationen i menyn, under Program.

Den biologiska mångfaldens dag!

Krabbspindel och smörbollar. Bild: Karin Magnander

Varmt välkomna att ta del av vårt specialkomponerade program i samband med den biologiska mångfaldens dag!
Det finns under Program > Exkursioner/resor > Dagsutflykter.

» Söndag 19 maj, Slottsskogen
» Måndag 20 maj, Välen
» Tisdag 21 maj, Torslandaviken
» Onsdag 22 maj, Ekliden
» Lördag 25 maj, Brännö/Galterö

Ingen föranmälan krävs.
Fortsätt läsa ”Den biologiska mångfaldens dag!”

Vinterrundan 6/1 2019

Då var årets vinterrunda avklarad 🙂 Den här gången var vi hela 27 stycken deltagare, uppdelat på 7 bilar; vädret var bra, och exkursionen blev mycket lyckad med 46 arter, även om vi missade praktejdern, (vi gjorde två tappra försök).
Ett tack till alla deltagare och ett extra stort tack till vår eminenta fågelguide Uno Unger.
Besökta fågellokaler: Torslandaviken, Fridhems gammelskog och Säveåns dalgång i Jonsered.

Text: Manne Strömbäck
Bild: Manne Strömbäck

Vinga 18/11 2018


Vinga

Turen till Vinga blev mycket lyckad. Blå himmel och strålande solsken hela turen och alla tolv deltagarna fick en fin dag på Vinga. Några av oss fick se en tumlare under båtturen ut till ön. 45 arter blev slutsumman: bland annat: jorduggla, duvhök, alfågel, tordmule,sillgrissla, tobisgrissla, havssula mm och sen ett par “grå gransångare”, underarten tristis.
Tack till alla deltagare, och ett speciellt tack till vår eminenta fågelguide Roger Eskilsson!

Text: Manne Strömbäck
Bild: Manne Strömbäck

Hallandskusten 10/11 2018

Dagens planerade havsfågeltur blev inte riktigt som tänkt. Då vädret inte var fördelaktigt (för havsfågelskådning) så bestämde vi att inte åka till Hönö, utan vi drog till Halland istället. Detta blev ett bra val, då vi alla fick superfina observationer av en blek tornseglare! Conny Palm uppmärksammade oss på att detta var ett GOF-exkursionskryss (första gången en blek tornseglare har kryssats på en officiell GOF-exkursion). Efter tornseglaren promenerade vi runt på några av Hallands fina strandängar. Vi såg fåglar som: pilgrimsfalk (3 st), sandlöpare, prutgås, tordmule och smålom och mycket annat.

Ett stort tack till alla deltagare och ett speciellt tack till vår eminenta fågelguide David Armini!

Text: Manne Strömbäck
Bild: Christer Andreasson

Öland 18–21/10 2018

Årets oktoberexkursion till södra Öland, blev lika lyckad som vanligt. 25 deltagare fick bra väder och mycket fåglar. (Att resan blev av är mycket tack vare Berndt, som fick mycket extra jobb, när vår buss gick sönder redan utanför Halmstad. Men en ny buss fixades, och det blev bara en timmas försening innan vi kunde byta till en ny buss och fortsätta resan.)
Fortsätt läsa ”Öland 18–21/10 2018”

Torsdagar 12/7–13/9 Bohuslän/Breviks kile

Vadarexkursioner med samling vid Radona (Getinge), Skärhamn kl 18.00.
Första hälften av juli bjuder på adulta fåglar av våra skandinaviska arter. Från andra halvan av juli kommer de arktiska vadarna och ungfåglarna, vilka oftast skiljer sig mycket från sina föräldrar. Vi försöker lära oss om dessa skillnader och även en del om vadarnas ruggningsmönster. Fågelskådning i Bohusläns bästa vadarlokal under bästa flyttningstid! Vi kan förhoppningsvis studera ett tiotal arter vadare på nära håll. Dåligt väder – fler vadare!

Kontakt & guide: Per Undeland, 0734-19 84 50.

Arrangör: Tjörns Naturskyddsförening / Studiefrämjandet.

Text: Per Undeland
Bild: Pia Österlund

Torsdagar 13/7–14/9 Bohuslän/Breviks kile

Vadarexkursioner med samling vid Radona (Getinge), Skärhamn kl 18.00.
Första hälften av juli bjuder på adulta fåglar av våra skandinaviska arter. Från andra halvan av juli kommer de arktiska vadarna och ungfåglarna, vilka oftast skiljer sig mycket från sina föräldrar. Vi försöker lära oss om dessa skillnader och även en del om vadarnas ruggningsmönster.
Fortsätt läsa ”Torsdagar 13/7–14/9 Bohuslän/Breviks kile”