Fågelskådningens dag 13/5

Söndagen den 13 maj är det fågelskådningens dag – passa på att följa med på någon av alla öppna exkursioner i som anordnas i Göteborg och längs kusten, eller var med och tävla i Kvadratjakten.

Vill du följa med på någon av GOF:s exkursioner är det samling kl 07:00 som gäller på följande lokaler:

– Hökälla (samling vid fågeltornet)
– Botaniska trädgården
– Stora Amundö
– Torslandaviken

Är du istället sugen på att ägna förmiddagen åt att tävla och se hur många arter man kan få ihop från en ruta på 10×10 meter bör du skrapa ihop ett lag på 3-5 personer och anmäla dig till Kvadratjakten. För närvarande ser det ut att bli fem-sex lag, men det finns plats för hur många som helst. Se den aktiva tråden i forumet för mer information.

Även HallOF anordnar exkursioner både i Halmstadsregionen, vid Morups tånge och på Getterön. Se www.hallof.se och de regionala föreningarnas undersidor för mer info. Vill man hänga med på en tur i Bohuslän är det Mollön utanför Uddevalla som gäller, mer info finns på www.bohof.com.

Och om du inte vill eller har möjlighet att delta i något av ovanstående hoppas vi ändå du tar tillfället i akt och ägnar fågelskådningens dag åt just fågelskådning på ett eller annat sätt. Glöm inte att rapportera dina intressanta observationer till Kustobsar/Artportalen.

Text: Pär Lydmark
Foto: Pär Lydmark