Sveriges gammelskogar

Stöd uppropet för bevarandet av Sveriges sista gammelskogar! Det är i år som miljömålet Levande skogar ska vara uppfyllt och ett nytt delmål för skogsskydd ska antas. Trots att Sverige ligger långt efter i arbetet med att bevara den biologiska mångfalden, en levande natur, har den svenska regeringen skurit ner på anslaget till skogsskydd och förordar en intensifiering av skogsbruket.
Fortsätt läsa ”Sveriges gammelskogar”

Atlasinventeringen spurtar – hjälp till på söndag!

Atlasinventeringen är på väg in på upploppet! I en sista gemensam kraftansträngning fokuserar vi på de rutor som har minst antal rapporterade arter och gruppinventerar tillsammans – nu på söndag den 24 juni är det Härryda som gäller. Kungälv och Kungsbacka är vid det här laget avklarat den 9 och 16 juni.

Fortsätt läsa ”Atlasinventeringen spurtar – hjälp till på söndag!”

Glöm inte pubkvällen på onsdag!

Vi påminner igen – nu på onsdag den 18 april kl 18.30 anordnar Göteborgs Ornitologiska Förening en pubkväll i Göteborg med liveuppträdande av The Birders, med syfte att dra in pengar till det nya vindskyddet på Kråkudden. Missa inte din chans att bidra med några kronor till vindskyddet genom detta trevliga arrangemang!
Fortsätt läsa ”Glöm inte pubkvällen på onsdag!”

Atlasmöte 20 februari

I år är sista året för Atlasinventeringen i Göteborg – i år ska vi bli klara! Tisdagen den 20 februari klockan 19:00 är det inventerarmöte i GOF:s lokal Villa Ekliden.

Gamla och nya inventerare är välkomna till mötet. Vi kommer att redovisa läget hittills och diskutera olika möjligheter att få ett bra resultat. Du behöver inte vara en driven inventerare för att vara med! Tommy Järås ordnar Atlas-bingo. Gissa arten genom utbredningsmönstret!

Välkomna!

Text: Stina Thelander