Inget The Ark på pubkvällen

Det var naturligtvis aldrig fråga om att The Ark skulle göra en gratisspelning på Ekliden den 18 april för att dra in pengar till vindskyddet som vi berättade i nyheten igår (den 1 april), utan det rörde sig naturligtvis om ett klassiskt aprilskämt.

Så även om Kristoffer Nilsson faktiskt har en del känningar i musikbranschen blir det alltså Ark-fritt på Ekliden den 18 april (men förhoppningsvis inte Art-fritt). The Birders uppträder dock som tidigare annonserats, och kvällen blir säkerligen minst lika trevlig ändå.

Nedan följer aprilskämtnyheten i sin helhet för den som missade den men vill läsa i efterhand. För mer info om pubkvällen, se föregående nyhet i nyhetsarkivet. Väl mött den 18 april!

———————————-

Fint besök på pubkvällen!

Insamlingen av pengar till vindskyddet på Kråkudden får extra draghjälp – sent igår blev det klart att pubkvällen den 18 april gästas av inga mindre än vinnarna i årets melodifestival, The Ark.

Det är pubansvarige Kristoffer Nilsson som de senaste veckorna jobbat hårt för att få tag i ett extra dragplåster till pubkvällen, och nu är det alltså klart att Sveriges för tillfället kanske mest upmärksammade band The Ark kommer att befinna sig på Ekliden den 18 april.

– Ja det stämmer! Jag har utnyttjat en del kontakter jag har i musikvärlden och gjort ett par försök med några olika artister den senaste veckan. Ska jag vara ärlig trodde jag inte att det skulle lyckas, eller möjligen att man skulle kunna få tag i någon mindre artist – men nu står vi alltså här och har The Ark inbokade och klara! Det är nästan bättre än en dag med riktigt underbart kajsträck på Smitten det här, säger en lyrisk Kristoffer Nilsson via telefon från – just det – Smitten i morse.

The Ark, som alltså nyligen vann den svenska melodifestivalen med låten The worrying kind, kommer ursprungligen från de djupa småländska skogarna runt Växjö, så det kanske inte känns helt naturligt att detta skulle vara ett band som ställer upp för att hjälpa till med pengar till något så osmåländskt som ett vindskydd för havsfågelskådning.

– Nej, jag kan förstå att det låter lite osannolikt säger en halvstressad Ola Salo, men kanske var det just kontrasten som lockade oss. Vi är flera i bandet som ofta ägnar vår lediga tid åt just fågelskådning för att varva ner mellan konserterna. Det är perfekt, vi åker ju runt i landet en hel del och man får uppleva många olika biotoper. Havsfågel är dock något vi aldrig riktigt fått chansen att ta del av, och därför kändes det rätt att ställa upp på det här. Vi befinner oss ändå i stan den 18 april för ett par signeringar på bl.a. Frölunda Torg under eftermiddagen, så det passade dessutom bra rent logistiskt.

– Vi kommer köra ett kortare akustiskt set på kanske fyra-fem låtar, så det blir ingen enorm konsert men vi hoppas ändå det ska kunna locka några extra besökare. För att göra det hela lite mer passande kommer vi under kvällen dessutom att kalla oss The Art istället för The Ark, vi är ju ändå i Göteborg, avslutar Ola Salo och skrattar.

Vi på Kustobsar bugar och bockar för Kristoffer Nilsson som rott det här projektet i hamn. Nu hoppas vi bara på en trevlig pubkväll, där förutom The Art även The Birders (med Kristoffer själv i spetsen) kommer att uppträda som vi tidigare skrivit här på Kustobsar. Se förra nyheten i arkivet för mer info!

Text: Pär Lydmark