Fokus på kikare och fågelfoto i Mölndal på söndag

Söndag den 7 december har Ericsons Foto i Mölndal en teknik- och inspirationsdag med fokus på fågelskådning! På plats finns bokaktuella fotografen Gunnar Aus, Swarovski och GOF samt pepparkakor och specialpriser – och lite senare på kvällen blir det föredrag om kråkor av NaturStig.

Kikare
Funderar du på att köpa kikare är det bra läge att titta in i butiken. Swarovskis egen kikarexpert finns på plats för att visa upp modeller och svara på frågor. Dessutom lämnar Ericsons Foto 10% rabatt på alla kikare i hela butiken under dagen.

Fågelfoto
Fotograferar du fåglar men känner att du behöver lite inspiration? Kom hit och prata med Gunnar Aus. Gunnar är en rutinerad fågelfotograf och har nyligen gett ut boken ”Fotografera fåglar – Guide och inspiration till bättre bilder”. Boken finns naturligtvis till försäljning direkt från Gunnar i butiken. Varför inte skaffa dig ett signerat ex?

Fotoutrustning
Funderar du på att börja fotografera fåglar? Ericsons Foto har specialpris på ett lämpligt startpaket under dagen, och personalen bistår gärna med hjälp och svarar på alla dina frågor om fågelfotografering tillsammans med Gunnar Aus (se ovan).

Välkommen in på kaffe och pepparkakor
Butiken bjuder på kaffe och pepparkakor till alla besökare. Vad kan passa bättre efter ett par timmars förmiddagsskådning på söndag? Butiken har öppet kl 11-15, mitt på Brogatan i Mölndal. Välkommen!

GOF och FpV
GOF finns på plats i butiken under dagen, och har du inte fått hem nya FpV (nr 4/08) innan helgen kan du som är medlem passa på att tjuvkika lite i den. Du som inte är GOF-medlem kan naturligtvis se till att bli det på plats och få med dig tidningen i handen.

Föredragskväll på Naturhistoriska
På kvällen blir det föredrag på Naturhistoriska, som vanligt den första söndagen i månaden. Om kråkan, som är en fågel med många hyss för sig, sägs det att varje fågelskådare har en historia. Ikväll underhåller Stig Fredriksson oss med berättelser om denna listiga arts förehavanden. Skriv gärna ner din egen kråkhistoria och ta med den till mötet, eller mejla den till naturstig@comhem.se. Start kl 18.30 på Naturhistoriska museet i Göteborg. Välkommen hit också!

Text: Pär Lydmark
Bild: Pär Lydmark