Nya klistermärken

GOF har nu tryckt en uppsättning av nya klistermärken. De har bra kvalitet och kan användas utomhus på din bil eller tubkikarstativ med mera. Ett vanligt märke (10 cm i diameter) och ett mindre märke (5 cm i diameter) finns att tillgå.
Kom gärna in till Ekliden vid öppet hus, eller när vi har föredragskväll, då detta är ett ypperligt tillfälle att köpa några märken!

Text: Manne Strömbäck
Bild: Manne Strömbäck

Vinterfåglar inpå Knuten 2012

Nu är det dags att återigen syna gästerna vid Sveriges alla fågelbord! Kommande helg kan alla som vill räkna och rapportera de arter som kommer till ens fågelmatning. På söndagen kan man också lära sig mer om sina vintergäster. Göteborgs ornitologiska förening, GOF, guidar vid tre olika fågelbord.
Fortsätt läsa ”Vinterfåglar inpå Knuten 2012”

Island, GOF och Kungsbackaexkursioner

Peter Hvass berättar om Island – Vulkanernas, sagornas och fåglarnas ö!
Presentation av GOF och om kommande fågelexkursioner i Kungsbackatrakten.

Föredrag på Elektronen, Industrigatan 2 Kungsbacka

Torsdag den 24 februari 18.30

Fri entré

Möjlighet att köpa kaffe!

» Vårens fågelexkursioner i Kungsbacka

Text: Morgan Johansson
Bild: Rolf Skoog

Vinterfåglar – öppet hus söndagen den 30 januari

GOF har öppet hus på Ekliden söndagen den 30 januari kl 10–14 med anledning av evenemanget Vinterfåglar Inpå Knuten. Då kan man prata fågelmatning med GOFs experter, titta på GOFs eget fågelbord och samtidigt ta en fika eller en varm korv. Adress: Södra dragspelsgatan 32 (mitt emot Frölunda kyrka).
Fortsätt läsa ”Vinterfåglar – öppet hus söndagen den 30 januari”

Vinterfåglarna – hjälp till att räkna dem!

Nu är det snart dags för den årliga fågelräkningen; vintern har ju för andra året i rad varit osedvanligt hård i Västsverige, och det blir intressant att se om förra årets lite mer ovanliga resultat står sig även i år. Förra året ”vann” ju bergfinken i vårt område, med talgoxe som god tvåa. Även koltrasten höll sig väl framme. Hur blir det då i år? Frågorna är många: Finns det några övervintrande gärdsmygar kvar? Har rödhakarna klarat av den bistra vintern hittills?
Fortsätt läsa ”Vinterfåglarna – hjälp till att räkna dem!”

Ko-dagen i Välen 27/9

På söndag den 27 september håller Västra Fröunda Naturvårdsförening Ko-dagen i Välen mellan 12:00 och 15:00.

Då kan man få information om korna i Välen och klappa de söta kalvarna. Det kommer också finnas försäljning av kaffe, saft, kakor och fina kobilder. Västra Frölunda Naturvårdsförening håller till vid djurstallet vid Åkereds skolväg.
Fortsätt läsa ”Ko-dagen i Välen 27/9”

Fokus på kikare och fågelfoto i Mölndal på söndag

Söndag den 7 december har Ericsons Foto i Mölndal en teknik- och inspirationsdag med fokus på fågelskådning! På plats finns bokaktuella fotografen Gunnar Aus, Swarovski och GOF samt pepparkakor och specialpriser – och lite senare på kvällen blir det föredrag om kråkor av NaturStig.
Fortsätt läsa ”Fokus på kikare och fågelfoto i Mölndal på söndag”