Skåda fågel på söndag!

Nu på söndag den 10 maj arrangeras Fågelskådningens dag, med guidad fågelskådning och kamera- och kikarutställning i Välen.

I Göteborgstrakten kan både nuvarande och blivande fågelskådare få hjälp och stöd från mer drivna kollegor vid Välen, som ligger vid Näsetvägen i Västra Frölunda.

Evenemanget vänder sig till alla fågelintresserade,
både barn och vuxna, och är gratis. Ta alltså med dig grannen, din mamma, din man/fru, dina barn och alla andra intresserade och kom dit. Glöm inte att ta med fika!

Mellan klockan 9 och 13 finns funktionärer från Göteborgs
Ornitologiska Förening i fågeltornet och det kommer också att finnas en utställning från Ericsons Foto i Mölndal, med kikare och kameror. Då och då under dagen kommer fågelpromenader att utgå från tornet.

Även i Torslandaviken finns möjlighet att skåda på söndag med Niklas Aronsson som guide. Klockan 8 är det samling vid Krossvägens förlängning. Arrangör är Föreningen Torslandavikens Vänner.

Fågelskådningens dag är en återkommande tradition som tilldrar sig andra söndagen i maj. I år är det den tjugoförsta gången som detta riksomfattande evenemang arrangeras. Fågelskådningens dag initierades 1988 av Sveriges Ornitologiska Förening för att sprida kunskap om
fåglarnas liv och leverne och för att uppmuntra fågelskådandet runt om i Sverige.

Och idag drygt tjugo år senare är det alltså en klassiker.

Text: Gunilla Jarfelt
Bild: Björn Dellming