Listor och tävlingar

Vi har öppnat en ny avdelning här på Kustobsar, där du kan lägga upp dina egna listor för Halland, Göteborg och Bohuslän – dessutom pågår på dessa sidor Göteborgsjakten 2005 och den 22 januari är det åter dags för en Januarijakt.

Listavdelningen hittar du genom att klicka på Listor i huvudmenyn. Inledningsvis finns här möjlighet att lägga upp personliga och detaljerade totallistor för de tre stora områdena på Västkusten, dvs HallandGöteborg och Bohuslän. Välkommen in för att lägga upp just dina listor! Inom en snar framtid kommer även listor för mindre områden och lokaler på Västkusten läggas upp om intresse finns. Först ut blir listor för Göteborgs skärgård och Hisingen, som flera uttryckt önskemål om. Fler förslag kan skickas till listor@kustobsar.st, så ska vi ta hand om dem efter hand.

Göteborgsjakten 2005 pågår sedan årsskiftet, och är helt enkelt en vanlig årskrysstävling inom Göteborgsområdet. Det är naturligtvis inte för sent att ansluta sig än, det är bara att gå in på listavdelningen och börja fylla i dina årskryss. Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med så att vi kan slå 2002 års rekord på totalt 254 arter.

Januarijakten kommer i år att gå av stapeln lördagen den 22 januari. Precis som förra året handlar det om ett endagarsrally i Göteborgsområdet, där det gäller att i ett lag om 3-5 personer se så många arter som möjligt från midnatt fram till skymningen. Anmälan görs på listor@kustobsar.st.

Vi tar även gärna emot allmäna synpunkter och idéer gällande listavdelningen på ovanstående adress.

Text: Pär Lydmark