Kalender för Fågelcentralen

Fågelcentralen som erbjuder akut sjukvård åt skadade vilda fåglar hotas av nedläggning – nu kan du hjälpa till att rädda centralen genom att köpa en vacker väggkalender för 2005 med fågelmotiv.

Bakgrund
Fågelcentralen är en fågelräddningscentral belägen vid Hög på Hisingen, och ger idag akutsjukvård dygnet runt åt skadade vilda fåglar. Den ideella organisationen startade 1987 med projekt Rädda Pilgrimsfalken men har på senare utökats att gälla andra vilda fågelarter. Verksamheten är idag helt beroende av donationer och frivilligas insatser. Tyvärr har det ekonomiska stöd som kommit in inte mött den växande verksamhetens behov. På grund av detta ser Fågelcentralens fortsatta verksamhet mycket osäker ut. Fågelcentralen är idag i förtvivlat behov av bidrag och om inte något görs snart så kommer centralen att tvingas lägga ner.

Sponsra verksamheten – köp kalendrar!
I ett försök att rädda Fågelcentralens verksamhet har en kalender sammanställts av flera av Fågelcentralens ideella transportörer. Bilderna är alla tagna av Fågelcentralens frivilliga arbetare och har skänkts endast till detta ändamål. OBS! All vinst från kalendern kommer att gå direkt till mat, mediciner och vård till de skadade fåglarna. Priset för kalendern är 95:- inklusive frakt och beräknad leverans är mitten av December 2004.

» Titta på alla motiv från kalendern
» Läs mer om hotet mot Fågelcentralen i denna artikel från GP
» Beställ din kalender här!

Text: Ulrika Stålhammar, Pär Lydmark