Nyheter

Vinnare i Fågelquizet på Ekliden (12/20/2019) - I måndags (16/12) bjöd GOF in till en trivselkväll med frågetävling, vickning och filmvisning. Frågorna var riktigt kluriga, även för experterna! Vi delade in oss i lag om två. Det var tolv frågor, en för varje månad. De byggde på fågelhändelser i Göteborgstrakten. Två lag lyckades få tio rätt: Nisse Abrahamsson/Anna-Lena Ringarp samt Lennart Falk/Sven-Göran … Fortsätt läsa ”Vinnare i Fågelquizet på Ekliden”
Info: Torslandaviken (12/6/2019) - Här kommer en uppdatering från arbetet kring Torslandaviken!De konstgjorda backsvale-boplatserna är nu på plats! 😃🦅🦆Det ska tillkomma ett gnagskydd i ett senare skede, och man kanske behöver utvärdera lägsta höjden på boplatserna. De behöver antagligen vara högre än 1 m från marken. Kul att detta är på plats!
Info: Torslandaviken (11/14/2019) - Här kommer en uppdatering från vår kommitté – Torslandaviken och FTN (Föreningen Torslandavikens Naturreservat). Arbetet med att färdigställa de artificiella boplatserna för backsvalorna runt viken, är i full gång!Här är lite bilder från pågående arbete . Om man vill, så finns det alltid möjlighet att stötta verksamheten ekonomiskt.  Vill ni bidra, så kan ni skicka en gåva … Fortsätt läsa ”Info: Torslandaviken”
Arbetsdag – Torslandaviken (11/1/2019) - Vill du vara med att bidra till det viktiga arbete som föreningen Torslandavikens naturreservat (FTN) och GOF gör? Nu den 9 Novemberhar du chansen! 😊👍🌳 Vi samlas för en arbetsdag vid Torslandaviken, där det är mycket som behöver fixas och röjas så att fåglarna ska få så optimala förhållanden som möjligt. Vi röjer och släpar … Fortsätt läsa ”Arbetsdag – Torslandaviken”
YouTube: – GOF har fått en ny kanal för att bättre nå ut till sina medlemmar och locka nya (10/10/2019) - Som en följd av behovet att förbättra kommunikationen och aktiviteten men också dela med oss till fler av våra utmärkta programaktiviteter har vi börjat videofilma dessa. Två av videofilmerna finns nu tillgängliga på vår YouTube-kanal som du finner om du söker ”GOF – Göteborgs Ornitologiska Förening”. Så här såg vår endast en dag gamla kanal … Fortsätt läsa ”YouTube: – GOF har fått en ny kanal för att bättre nå ut till sina medlemmar och locka nya”
Fågelrapporterna för 2016 och 2017 går nu att beställa (9/13/2019) - Hej GOF-medlem! Efter lång väntan är nu fågelrapporterna för både 2016 och 2017 helt klara för tryck. Eftersom dessa rapporter inte gått att förbeställa och vi inte vet hur stor efterfrågan är nu när rapporterna går att läsa på rrk.gof.nu kommer vi dock bara trycka en begränsad upplaga baserat på hur många som beställer dem. Det kommer … Fortsätt läsa ”Fågelrapporterna för 2016 och 2017 går nu att beställa”
GOF-resa till Sydatlanten 2020 (7/11/2019) - GOF:s resa till Sydatlanten har nu tagit ett steg framåt. Vi åker med Ocean Nova, en båt med utmärkta och genomtänkta detaljer för en expedition i arktiska vatten. Resan startar i Ushuaia, Argentina, den 9 nov 2020 och avslutas den 29 nov på samma plats. Det blir hela 18 nätter på båten och många tillfällen … Fortsätt läsa ”GOF-resa till Sydatlanten 2020”
Nytt fågeltorn och gömsle i Torslandaviken (7/2/2019) - Nu när den gamla mudderdammen snart är uppgraderad till ett Vadehav, har GOF bestämt att sponsra verksamheten runt Torslandaviken med ett nytt fågeltorn och ett gömsle. Potentialen för området är enorm och vi är glada att få bidra till den framtida utvecklingen! Dock kommer detta kosta en del pengar så vi är tacksamma för alla … Fortsätt läsa ”Nytt fågeltorn och gömsle i Torslandaviken”
Anmälningsinformationen är tillbaka! (5/6/2019) - I samband med överflyttningen av programmet från gamla hemsidan till den nya råkade av misstag våra allmänna programinformation och våra anmälningsinstruktioner försvinna. De senaste veckorna har man därför inte kunnat komma åt denna information någon annanstans än i tidningen. Men nu är åter all information och alla instruktioner tillgängliga via hemsidan också, så nu är … Fortsätt läsa ”Anmälningsinformationen är tillbaka!”
Den biologiska mångfaldens dag! (4/24/2019) - Varmt välkomna att ta del av vårt specialkomponerade program i samband med den biologiska mångfaldens dag! Det finns under Program > Exkursioner/resor > Dagsutflykter. » Söndag 19 maj, Slottsskogen » Måndag 20 maj, Välen » Tisdag 21 maj, Torslandaviken » Onsdag 22 maj, Ekliden » Lördag 25 maj, Brännö/Galterö Ingen föranmälan krävs.
Göteborgs skådarguide (4/10/2019) - Äntligen! 🦆🦉🦆 Vi är stolta att presentera Göteborgs ornitologiska förenings egen mobilapp! Appen heter Göteborgs skådarguide och finns både för Iphone (på App Store) och Androidtelefoner (på Google Play) (tips: sök på hela namnet så hittar du den).
Inbjudan till årsmöte! (4/3/2019) - Glöm inte vårt årsmöte den 7/4 kl 18.30 på Naturhistoriska muséet i Göteborg. Dagordning, räkenskaper, verksamhetsberättelse motioner och stadgeändringsförslag finns under Föreningsinfo > Verksamhet > Årsmöteshandlingar. Före årsmötet visar Carina Håkansson ett litet urval av sina fågelbilder från det gångna året. Föreningen bjuder på kaffe och tårtbuffé i pausen. Plats: Naturhistoriska museet.
Premiär för GOF:s nya hemsida! (3/31/2019) - Efter 15 år i samma skrud uppdaterar vi nu äntligen GOF:s hemsida till en mer tidsenlig användarvänlig upplevelse. De mest märkbara förbättringarna utöver det nya utseendet är följande: Fullt sökbart arkiv över samtliga nyheter som publicerats på GOF:s hemsida och Kustobsar sedan 2003 Sökbart och filtreringsbart program med direktlänkar för att lägga till programpunkter i … Fortsätt läsa ”Premiär för GOF:s nya hemsida!”
Riksinventering av berguv 2019 och 2020 (2/27/2019) - Då berguven åter tycks minska i stora delar av landet har BirdLife Sverige beslutat om att genomföra en riksinventering 2019 och 2020. I Göteborgsregionen finns det knappt tio par, eller revir, och endast ett fåtal ungar har blivit flygga från dessa de senaste 10–15 åren. Peter Strandvik kommer att vara regionalt ansvarig för sammanställningen av … Fortsätt läsa ”Riksinventering av berguv 2019 och 2020”
Inventering av mindre hackspett (2/6/2019) - Med början i mars 2019 kommer Lunds Universitet under tre säsonger att inventera mindre hackspett och deras skogar runt om i landet, och då kommer vi att behöva hjälp av frivilliga skådare.