Skådning i biosalongen

Tar det emot att skåda ute i höstkylan? Ta med dig kikaren till biosalongen och bänka dig framför filmen ”Flyttfåglar” som just nu visas över landet.

Filmen hade premiär fredagen den 7 november och kommer under de närmaste två veckorna att visas på biografen Svea i Göteborg. Därefter kommer filmen att turnera runt landet på mindre orter. Kustobsars femhövdade testpanel besökte Svea på premiärdagen och lyckades under filmens gång hänga in inte mindre än 80 arter. Utrymme för att upptäcka ännu fler arter fanns dock utan tvekan – hör gärna av dig till oss på Kustobsar om du lyckas räkna in ytterligare arter så ska vi meddela här under nyhetssektionen.

Filmen har spelats in under fyra års tid av ett stort filmteam under ledning av den franske regissören Jacques Perrin. Under filmens gång får man följa ett stort antal arter inom olika artgrupper på deras väg mot norr eller söder under flyttningen. Filmen bjuder på många läckra bildsekvenser och är väl värd ett besök. Det är ju inte varje dag man får möjlighet att se naturfilmer i storformat på bio, så ta tillfället i akt och passa på innan det är för sent.

Mer information om filmen finns på SOF:s hemsida. I senaste numret av Vår Fågelvärld finns också ett rabatterbjudande för SOF-medlemmar som gäller under nästa vecka.

Text: Pär Lydmark
Foto: Columbia Tristar Films AB