SOF BirdLifes årsmöte 2015

SOF BirdLifes årsmöte genomförs den 17–19 april 2015 på Gottskärs hotell, Onsala; i år är Göteborgs Ornitologiska Förening värd för årsmöteshelgen.
Så du som är medlem i SOF BirdLife kan se fram emot en spännande helg med början på fredagen och ett seminarie med temat ”Fåglar och jordbruk”.
Vi får lyssna till olika korta föredrag om pågående projekt och status för flera fågelarter som har det tufft.
Göteborgs O F kommer också att berätta om verksamheten på Fågelcentralen, vad som händer i Torslandaviken samt all övrig verksamhet inom föreningen på fredagskvällen. På lördagskvällen är det Nidingenverksamheten som gäller med flera fina föredrag om skärsnäppor, tretåiga måsar samt alla andra fåglar som besökt Nidingen.
Givetvis kan ni också förvänta er saltstänkt fågelskådning under ledning av Göteborgs O F. Under ett par morgontimmar kan ni förhoppningsvis möta nyanlända flyttfåglar som ännu inte nått de mellersta och norra delarna av landet eller som ens kommer dit.
Mer information hittar du på SOF BirdLifes hemsida (www.sofnet.org/sveriges-ornitologiska-forening/om-oss/sof-birdlife-sveriges-arsmote-2015).

Text: Morgan Johansson
Bild: Morgan Johansson