Kustfoto 2009 – Dags att ladda upp!

Sent omsider går det nu att ladda upp bilder till den första omgången av Kustfoto 2009 – men det är bråttom! Senast 31 januari måste bilderna upp! Missa inte chansen att vara med i årets utvidgade tävling där månadsvinnarna ställs ut i Mölndals centrum hela året.

Lagom till den första omröstningen ska en ny och lite uppfräschad Kustfoto-sida vara uppe, men uppladdningen av januaribilderna sker alltså precis som tidigare genom nuvarande Kustfoto-sida.

I korthet gäller följande för Kustfoto 2009:
– Månadens bästa fågelbild (valfritt motiv) röstas fram varje månad
– Du kan delta med en bild per månad
– Omröstningen sker i två delmoment (bildkvalitet och komposition)
– Den sammanlagda vinnaren (bildkvalitet + komposition) blir månadsvinnare och en förstoring av bilden ställs ut i Ericsons Fotobutik i Mölndalsbro
– Bildstorleken är som tidigare 600×900 pixlar (max 200 kb)
– Utöver månadsomröstningarna löper tre teman över hela året (Ljus, Flockbilder och Landskap) där omröstning sker i december på samma sätt som vanligt. Du kan delta med en bild i varje tema.
– Sammanlagt sker alltså femton omröstningar under året, och bland de femton vinnarna kommer sedan den slutliga prispallen röstas fram genom en omröstning på plats i butiken under januari 2010.

Mer information kommer på Kustfotosidan i februari. Men som sagt, det är bråttom med uppladdningen! Redan kl 0:00 den 1 februari börjar den första omröstningen.

Text: Pär Lydmark
Bild: Pär Lydmark