Stenhårt om segern i Kustfoto

Det blev en stenhård kamp om segern i årets första omgång av Kustfoto, men till slut var det en bild av en ung sångsvan fotograferad av Gunnar Aus som knep det allra längsta strået! Gunnar Aus bild blir därmed den första som ställs ut i Mölndal i Kustfotos butiksgalleri.

Högt deltagarantal
Efter lite lägre deltagande förra året var det återigen hela 21 bilder som tävlade om äran i årets första Kustfoto-omgång. Det är naturligtvis mycket glädjande, och vi hoppas att den hårda konkurrensen leder till fortsatt högt deltagande under året.

Stenhårt om vinsten
Och det var inte bara många bilder, det var dessutom många bra bilder – vilket inte minst syns om man tittar på poängfördelningen efter fem dagars omröstning. Poängen fördelades på många bilder (samtliga tävlande fick poäng) och det var stenhårt i toppen i båda röstningskategorierna. Till slut stod ändå Gunnar Aus med sin bild ”Ung, men vet vad jag vill….” som vinnare efter att ha fått flest poäng i den fototekniska omröstningen och näst flest poäng i den estetiska omröstningen.

Första bilden till Mölndal
Gunnar Aus ungsvan (som ni ser halva bilden av här ovan – besök Kustfoto-sidan för att se hela den läckra vinnarbilden) blir alltså den första bilden som kommer att förstoras och hängas upp i utställningsavdelningen på Ericsons Foto i Mölndal. Efter hand kommer resten av årets Kustfoto-vinnare att hängas upp på samma ställe inför den stora slutomröstningen på plats i butiken efter nyår.

Fjorton till …
Det finns fortfarande fjorton kategorier kvar att tävla om i Kustfoto 2009. Missa inte chansen att förutom äran vinna fina priser från Ericsons Foto. Vinnaren får valfria förstoringar, canvastavlor och andra fototjänster till ett värde av 1000 kr, och varken tvåan eller trean går lottlösa. Mer information hittar du på Kustfotos nya hemsida som du hittar genom menyn på Kustobsar eller direkt via www.kustobsar.se/kustfoto.

Text: Pär Lydmark
Bild: Gunnar Aus