Torslandaviken i mars 2022

Dagens GOF-rundvandring var en trevlig tillställning. Solen sken från en blå himmel och 22 spända personer dök upp vid mötesplatsen.

Vilka fåglar skulle vi se idag? Det började med en tidig gransångare, lite ljud från en järnsparv, men plötsligt säger Magnus JL Persson med lugn röst: -”en kungsfiskare!”. Och visst där satt den på en gren och den var fullt upptagen med att fiska så hela gruppen fick se den.

Hittar du kungsfiskaren? 🙂

Vid det nya vadehavet så hittade vi två kärrsnäppor mm. Och havet var lugnt och det var nästan vindstilla, så vi lade också lite tid att spana ut över havet. Men jag tror att näst efter kungsfiskaren, så var de 6-7 skäggmesar som höll på att hoppa runt i vassen det som var den största behållningen. En stor del av gruppen ville knappt gå vidare. 🙂 . Men riktigt roligt att alla fick se dessa fåglar.

Magnus Persson berättar om Torslandavikens utveckling.

Stort tack till Magnus Persson som förutom att peka ut fåglar, också informerade och berättade om området Torslandaviken, både förr, nu och framtid. Tack också till alla trevliga och nyfikna deltagare, hoppas vi alla ses snart igen!

Text: Manne Strömbäck

Bilder: Kim Larsson o Manne Strömbäck