Vinterrundan 2022

Dagens Göteborgsrunda blev en trevlig tillställning! Och inte bara på grund av det soliga vädret. 🙂 Vi var ett glatt gäng som samlades för att åka runt i närområdet, med målet att se vad Göteborg kan ge i fågelväg.

Några av oss glada deltagare på 2022 vinterrunda. Foto: Manne Strömbäck

Vi började morgonen med att leta efter den nu välbekanta kaspiska truten som David Armini håller koll på, dock fick vi ge upp efter ca 40 min då vi hade ett fullt planerat schema. 😉.

morgonspaning efter kaspisk trut Foto: Manne Strömbäck

Tack vare Conny Palm så tog vi sen en avstickare till rugbyfältet vid Valen där såg vi en pilgrimsfalk, några av oss hade turen att se en kungsfiskare.

Torslandaviken blev nästa fågellokal. Här fick vi trängas med massor av andra skådare och div människor som var ute och njöt av det fina vädret. Det är inte ofta det är så vindstilla ute vid T-viken. Det lugna vädret gjorde att vi kunde ta god tid på oss och spana ut över havet. Här såg vi minst 5 smålom, 3 skärsnäppor och en tordmule.

Vid torslandavikens nyanlagda vadehav såg vi 8 berglärkor och 31 snösparvar. Men den största behållningen var nog rördromnen som srog och solade sig i karholmsdammen! Sedan åkte vi till Linus fina fågelmatning i Svankälla. Här såg vi bland annat svartmes, tofsmes och en entita. Sista stoppet som vi precis hann fram till innan solen gick ner var säveåns dalgång, här såg vi flera sjungande strömstarar. Vi fick se hela 56 fågelarter under dagen. 🙂

Tack till alla deltagare som förgyllde dagen med sin närvaro. Det är alltid lika roligt att titta på fåglar tillsammans med andra.

Torslandaviken levererar! foto: Manne Strömbäck

Text: Manne Strömbäck