Kvadrat- och cykeldags

Kvadrat- och cykeldags!

Nu är det tävlingsdags i Göteborg igen – den 5:e maj kör vi Kvadratjakten för tredje året i rad och den 28:e maj är det premiär för ett mjölksyrekrävande cykelrally.

Kvadratjakten 5 maj
Först ut är alltså den numera väletablerade Kvadratjakten, Göteborgs egen Big Sit där det gäller att se så många arter som möjligt från en ruta på 10×10 meter under ett halvt dygn, med start vid midnatt. Vi hoppas på en hård kamp med bra väder denna Kristi Himmelsfärds-torsdag. Efter starten för två år sedan är det nu femte omgången som går av stapeln, nästa rond hamnar som vanligt någon gång i augusti-september.

Samla ihop ett lag på 3-5 personer och skicka in din anmälan till gbgjakten@kustobsar.st så snart som möjligt. Har du inget lag men ändå vill delta går det bra att maila en intresseanmälan så ska vi försöka pussla in dig i ett av de existerande lagen.

Samma regler som förra året gäller, dvs samtliga personer i laget måste se/höra samtliga arter inifrån rutan. Det är tillåtet att lämna rutan under tävlingstiden, men arter får endast räknas om de noteras inifrån rutan. Om två lag önskar stå på samma lokal har det lag företräde som inte har stått på lokalen tidigare. Har båda lagen använt lokalen tidigare får det lag som senast använde lokalen vika undan. Om inget lag tidigare använt lokalen blir det lottning.

Cykeljakten 28 maj
Den 28 maj blir det premiär för det cykelrally som diskuterats en hel del på forumet under senaste månaden. Reglerna för detta evenemang, som åtminstone tillfälligt går under namnet Cykeljakten, är inte helt klara än, men en sak är säker… det kommer krävas en hel del av benen. Det är med andra ord hög tid att börja träna de stackars seniga styltorna. Anmälningar kan skickas till gbgjakten@kustobsar.st redan nu, men vi återkommer som sagt inom kort med fullständiga regler.

Må bästa lag vinna!

Text: Pär Lydmark
Foto: Pär Lydmark