Cykeljakten på lördag

På lördag är det som vi tidigare meddelat dags för årets jobbigaste fågeltävling i Göteborg – Cykeljakten. Under femton timmar, från midnatt till kl 15.00, gäller det att cykla in så många arter som möjligt i Göteborgsområdet.

Reglerna som gäller är följande:

– Enda tillåtna transportmedlet under tävlingen är cykel. Det går bra att ta med cykeln på en färja, men annars är ingen form av liftning eller cykeltransport tillåten.

– Man kan tävla individuellt eller i lag om max tre personer. Tävlar man i lag måste samtliga lagmedlemmar observera samtliga arter för att de ska få räknas.

– Startpunkten är valfri, och hur man tar sig dit är valfritt. När man väl börjat skåda är det dock bara cykel som gäller.

– Starttiden är valfri efter kl 0:00.

– Målgång och artgenomgång sker kl 15:00 på Villa Ekliden i Västra Frölunda. Man måste cykla hela vägen fram till målet, det är alltså inte tillåtet att sluta skåda strax innan klockan tre, ställa cykeln och ta bil eller liknande till Ekliden.

Vi hoppas på många deltagare och många trötta ben när dagen är slut. Anmälningar kan skickas till gbgjakten@kustobsar.se. Har du några frågor kan de med fördel ställas i forumet, så svarar vi på dem så fort som möjligt. Nu hoppas vi bara på stabilt väder på lördag!

Text: Pär Lydmark