Kalenderbilder 2006

Var med och tävla om en plats i nästa års fågelkalender! Tolv förutbestämda arter kommer att utgöra motiven, men vilka fotografer som får sina bilder tryckta i kalendern är öppet och avgörs i en fototävling.

Fågelkalendern 2005, som såldes till stöd för verksamheten på Fågelcentralen, blev en jättesuccé. Nu spinner vi vidare på ett lyckat koncept och planerar att trycka en ny för 2006. Årets tema på kalendern kommer att vara lyckade och udda rehabiliteringar.

Vi vill gärna kunna kalla kalendern ett samarbetsprojekt för GOF:s medlemmar, så med hopp om fina bilder vänder vi oss nu till föreningens medlemmar att medverka i en tävling. Man får gärna skicka flera bilder, det spelar ingen roll om det är negativ, diabilder eller digitala. Förutom äran att få se sina bilder i tryck erhåller givetvis varje fotograf, som får med någon bild, var sin kalender.

Tiden är knapp och vi måste ha in alla bidrag senast söndagen den 19 juni. Dagen efter bestäms vilka bilder som kommer att användas.

Följande arter önskar vi bilder på: knölsvan, sillgrissla, morkulla, kattuggla, tjäder, fjälluggla, berguv, bivråk, tornfalk, fiskmås, ejder och grågås.

Bilder skickas till: rune.berntsson@gbg.fhsk.se eller Rune Berntsson, Karl Johansgatan 82,414 55 Göteborg.

Text: Tommy Järås