Våren är här!

Nu när snön börjar smälta så är det dags att på allvar börja fundera på Atlasinveteringen – ugglor och hackspettar är igång och markerar revir, korsnäbbar kan redan ha ungar och andra arter bygger bon för fullt.

Rapportera gärna de arter som du ser under vårpromenaden eller i andra sammanhang med Atlaskriterier så att observationerna kommer med i inventeringen. Alla observationer är av intresse. Även den mest triviala fågelart kan ha betydelse i dessa sammanhang så tveka inte att rapportera in exempelvis bobyggande grönfinkar och gråsparvar eller koltrasten som snart ligger och ruvar i trädgårdens buske.

Rapportera antingen via rapportsystemet Svalan, med häckningskriterier, eller till atlas@kustobsar.se. Du kan också rapportera per telefon 031-49 22 15 eller per brev till GOF, Box 166, 421 22 Västra Frölunda

Vi har även en hel del obokade rutor och om du känner dig sugen på att inventera en ruta kan du maila till atlas@kustobsar.se för vidare information om kontaktpersoner inom aktuellt område. Tack för alla framtida rapporter och din ovärderliga hjälp med att kartlägga Göteborgstraktens häckfågelfauna.

Text: Stina Thelander
Foto: Uno Unger