Tävling – Kalenderbilder 2007

Var med och tävla om en plats i nästa års fågelkalender! Tolv arter kommer att utgöra motiven, men vilka fotografer som får sina bilder tryckta i kalendern är öppet och avgörs i en fototävling.

Fågelkalendern 2005 och 2006, som såldes till stöd för verksamheten på Fågelcentralen, blev en jättesuccé. Nu spinner vi vidare på ett lyckat koncept och planerar att trycka en ny för 2007. Årets tema på kalendern kommer att vara ungfåglar.

Vi vill gärna kunna kalla kalendern ett samarbetsprojekt med GOF:s medlemmar, så med hopp om fina bilder vänder vi oss nu främst till föreningens medlemmar för att medverka i denna tävling. Man får gärna skicka in flera bilder och det spelar ingen roll om det är negativ, diabilder eller digitala. Förutom äran att få se sina bilder i tryck erhåller givetvis varje fotograf, som får med någon bild, var sin kalender. Om du har en bild som du tycker är väldigt bra, men inte är medlem i GOF, är du självklart också välkommen att skicka in den.

Tiden är knapp och vi måste ha in alla bidrag senast den 31 maj. Vilka bilder som kommer att användas avgörs någon gång under juni.

Följande arter önskar vi bilder på: ”svan”, tamduva, ”trast”, ”uggla”, ”svala”, grönfink, talgoxe, ”kråkfågel”, gräsand, tofsvipa, ”rovfågel” (helst tornfalk eller sparvhök), kanadagås, pilfink och tretåig mås.

Ungfågelsbilder av ovanstående arter skickas till:
rune.berntsson@gbg.fhsk.se eller Rune Berntsson, Hellstedtsgatan 7, 414 56 Göteborg.

Text: Kristoffer Nilsson