GOF-resa till Sydatlanten 2020

GOF:s resa till Sydatlanten har nu tagit ett steg framåt.

Vi åker med Ocean Nova, en båt med utmärkta och genomtänkta detaljer för en expedition i arktiska vatten. Resan startar i Ushuaia, Argentina, den 9 nov 2020 och avslutas den 29 nov på samma plats. Det blir hela 18 nätter på båten och många tillfällen att bekanta sig med områdets flora och fauna, både från båtdäcket och vandringar iland. Fortsätt läsa ”GOF-resa till Sydatlanten 2020”

Kvismaren och Tåkern 24–26/5 2019


21 GOF:are från Göteborg med omnejd drog iväg på fredagseftermiddagen i en buss, modell mindre och trång, och en privatbil. Målet första kvällen var naturreservatet Kvismaren utanför Örebro. Men resan är ganska lång, vädret var ganska trist och det blev gruppbeslut på att muntra upp oss genom att leta efter en rapporterad turturduva i Kumla. Förvånade Kumlabor fick se hela gruppen stå i regnet och spana på hustaken runt den gatukorsning där duvan flera gånger rapporterats.

Fortsätt läsa ”Kvismaren och Tåkern 24–26/5 2019”

Skåne/Falsterbo 24–26/8 2018

Vit stork, Flyinge kungsgård, 2018-08-26

15 glada GOF:are hade en mycket givande resa där vi obsade inte mindre än 114 arter, med en ung aftonfalk i topp! Lite regn men mest sol och som alltid mycket trevligt!

Vi var 15 förväntansfulla GOF:are som reste från Göteborg i ösregn med Leif som ledare och Berndt som chaufför. Regnskurarna fortsatte att avlösa varandra genom Halland, och dessutom blev det totalstopp på motorvägen på grund av en trafikolycka. Just där och då kändes det väl lite tveksamt …
Fortsätt läsa ”Skåne/Falsterbo 24–26/8 2018”

Store mosse 4–6/5 2018

I början av maj genomförde GOF en trevlig exkursion till Store mosses nationalpark; deltagarna fick många trevliga naturupplevelser så som att se orre, höra göktyta och kattuggla med mera.

Suchetha K Narayan har skrivit en fin sammanfattning av vad vi upplevde under resan (dock på engelska).

Rapporten finns på theflyingroller.com/europe/birding-in-store-mosse-national-park-sweden/.

Text: Manne Strömbäck
Bild: Manne Strömbäck

Öland 29/9–2/10 2016

Härlig resa till Öland med fantastiskt väder! Jag var som nybörjare ensam med att utan tubkikare spana på fåglar. Detta var inget problem då folk var hjälpsamma och delade sina upplevelser och kikare med mig. Jag tog desto fler foton, dock mer på natur än fåglar. En tajgasångare fick jag dock på bild.

Text: Anette Larsson
Bild: Anette Larsson

Skåne 9–11/9 2016

Klockan tre på fredagseftermiddagen hade alla exkursionsdeltagare äntrat bussen – alla? Nej, det saknades en, nämligen undertecknad, som inte anslöt förrän i södra Halland. Men efter ett kort stopp i Mellbystrand var gruppen komplett och resan kunde fortsätta mot nya öden och äventyr. I vårt fall bestod detta av att åka till vårt hem för helgen, Falsterbo kursgård, som visade sig vara ett ovanligt lyxigt boende, där såväl frukost som lakan, handdukar, städning och ett toa- och duschrum till varje rum ingick. Mycket angenämt!
Fortsätt läsa ”Skåne 9–11/9 2016”

Öland 26–29/5 2016

En göteborgare i förskingringen var sällskapets guide på denna GOF:s vårexkursion till Öland; Peter Norell är ett välkänt namn efter alla år som engagerad i GOF. Han har sedan pensioneringen gjort sommarvistet på Öland till åretruntbostad. Men det är ingen dålig exil han har valt, Hulterstad på sydöstra Öland.
Fortsätt läsa ”Öland 26–29/5 2016”

Öland 1–4/10 2015

24 förväntansfulla fågelskådare träffades på torsdagseftermiddagen vid Shelltappen bakom Nils Ericson terminalen för GOF:s ölandsexkursion. Första stoppet var en ”gourmetrestaurang” i Ljungby (motell Ljungby) men där såg vi inga fåglar i mörkret. Nästa stopp var Åhs vandrarhem i Ottenby. Vi hade bokat skolhuset och ytterligare några rum. Exkursionen leddes av Berndt Lindberg som också körde bussen och Uno Unger som glatt delade med sig av sina fantastiska kunskaper om fåglar.
Fortsätt läsa ”Öland 1–4/10 2015”

Med GOF i österled 28-31/5 2015

På torsdagseftermiddagen den 28 maj startar tio skådare från Göteborg en tredagarsresa mot Stockholms yttersta skärgård och Svenska Högarna. Vi planerar ett stopp på vägen dit vid Kvismaren och ett vid Tåkern på hemvägen. Ända ut till Svenska Högarna kommer vi aldrig – med kulingvarning kan ingen garantera att vi kommer i land – eller kan återvända när vi tänkt. Men också vårt alternativa mål Svartlöga räknas till Stockholms ytterskärgård och vi blir rejält sjörullade både dit och hem.
Fortsätt läsa ”Med GOF i österled 28-31/5 2015”